Auto import en bpm regelen

Auto import en bpm regelen

Het importeren van een auto doet u niet zomaar. Vaak zitten er goede redenen achter wanneer u een auto importeert. Zo kan een auto in bijvoorbeeld Duitsland wel beschikbaar zijn en in Nederland of België niet. Ook kunnen de kosten (op het eerste oog) lager uitvallen wanneer u een auto in het buitenland koopt. Echter zult u met een aantal zaken rekening moeten houden als u een auto importeert uit het buitenland. In dit artikel zetten we op een rijtje waar u onder andere op moet letten bij de import van een auto.

Zorg dat u de kosten goed in beeld heeft

Veel mensen die een auto willen importeren, hebben niet goed de kosten in kaart gebracht. Stiekem komt er namelijk nog best veel kijken wanneer u een auto wilt importeren. Het is daarom ook van belang dat u eerst een kostenoverzicht maakt. Het kopen van een auto in het buitenland kan goedkoop lijken, maar door de wellicht onverwachte kosten, kan het uiteindelijke kostenplaatje nog hoog uitvallen. Zo moet u bijvoorbeeld denken aan bpm en de bpm-aangifte, maar ook aan het laten keuren van de auto. Het blijkt wel dat u niet zomaar de weg op kunt met een buitenlandse auto.

Auto import en bpm

Zoals we al zeiden, is bpm en de bpm-aangifte één van de zaken die u in acht dient te nemen bij het importeren van een auto. Dit zijn kosten die erg hoog kunnen uitvallen. Wanneer u een auto heeft geïmporteerd, zult u deze moeten laten keuren bij een RDW-keuringsstation. Vervolgens kunt u de bpm-aangifte doen (bron: Daihatsu4wdclub.nl). Laat u niet verrassen en zorg ervoor dat u deze kosten van te voren incalculeert. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Onderzoek de auto die u wilt kopen

In Nederland moet u dit natuurlijk ook al doen, maar bij het importeren van een auto uit het buitenland is dit nog belangrijker. Doe voldoende onderzoek naar de auto die u wilt kopen en zorg dat u alle ins en outs kent van de auto. Is er gerookt in de auto? Hoe vaak heeft de auto een onderhoudsbeurt gehad? Hoeveel eigenaren heeft de auto gehad? Het zijn allemaal vragen die u van tevoren kunt stellen bij de aanschaf van een buitenlandse auto.

Met deze tips zorgt u ervoor dat het importeren van een mooie auto leuk blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *