Motorrijtuigenbelasting opzeggen

Kan ik de motorrijtuigenbelasting opzeggen?

Sommige mensen vragen zich af hoe ze hun motorrijtuigenbelasting kunnen opzeggen. De motorrijtuigenbelasting opzeggen is echter helemaal niet nodig. Maar waarom is dat dan zo? Hoe weet de belastingdienst nu bijvoorbeeld dat u uw auto heeft verkocht?

Uw motorrijtuigenbelasting opzeggen hoeft u niet zelf te doen, aangezien dat allemaal automatisch wordt geregeld. Dus mocht u besluiten om uw motorrijtuig te verkopen, dan krijgt u gewoon een vrijwaringsbewijs. Op die manier bent u in de ogen van de belastingdienst dus geen eigenaar meer van het voertuig en hoeft u daarvoor simpelweg ook geen motorrijtuigenbelasting meer te betalen.

Soms komt het voor dat u uw motorrijtuig gedurende een lange tijd niet zult gebruiken. In dat geval is het wel nodig om uw motorrijtuigenbelasting op te zeggen. U kunt dan uw motorrijtuigenbelasting opzeggen door uw voertuig te schorsen bij de RDW. U kunt uw voertuig eenvoudig schorsen via het internet. Aan een dergelijke schorsing zijn echter wel kosten verbonden die per motorrijtuig kunnen verschillen.