Voorkom onnodige wegenbelasting

Voorkom onnodige wegenbelasting

Een auto zonder geldige APK keuring mag nog tot 2 maanden na afloop van het keuringsbewijs de weg op, met als doel naar de dichtstbijzijnde garage te rijden voor een APK keuring. Dit is de enige geldige reden om te rijden in een ongekeurd motorvoertuig. Verkeert u zelf in deze situatie en wilt u uw auto behouden, maak dan vliegensvlug een afspraak bij een garage bij u in de buurt. Mocht u aangehouden worden door de politie, dan kunt u aantonen dat u op weg bent naar een afspraak bij de garage (die dit ook voor u kan bevestigen). Op deze wijze rijdt u alsnog verzekerd tijdens de heen- en terugrit.

Betaal geen onnodige wegenbelasting & verzekering

Sommige consumenten raken besluiteloos wanneer de auto ongekeurd is… Weg doen? Of toch maar niet? Vertrouwt u de auto niet en hebt u het idee dat er hoge herstelkosten gemoeid gaan met de APK keuring, dan is het misschien uiteindelijk de beste beslissing om uw auto weg te doen. Ook een ongekeurde auto is nog gewoon te verkopen namelijk. Blijft de auto voor de deur staan, dan vormt deze logischerwijs een kostenpost op gebied van wegenbelasting en autoverzekering.

Een auto, zonder geldig APK keuringsbewijs, verkopen

Hoe werkt dat nu eigenlijk, een auto zonder een geldige APK keuring verkopen? Grote auto-inkoopbedrijven kopen moeiteloos uw oude auto op. Het doet er in principe niet toe in welke staat de auto verkeert. De ene auto zal voor recycling in aanmerking komen, waar de andere auto mogelijk nog hersteld kan worden. Meldt u zich aan bij een bedrijf als Dunlopdriverscup.nl dan zal de afdeling inkoop u een bod uitbrengen voor uw auto, nadat u alle autogegevens hebt verstrekt en de conditie van uw auto hebt besproken. Indien de prijs naar uw wens is, wordt uw auto gratis bij u aan huis, of een andere locatie, opgehaald. U zult contant het afgesproken geldbedrag ontvangen, evenals het vrijwaringsbewijs. Wacht niet te lang met uw besluit, want de wegenbelasting en de autoverzekering tikken gewoon door…

Reactie (1)

  • Jan| juli 23, 2018

    Bedankt voor deze tips om onnodige wegenbelasting te voorkomen. Interessant dat een auto zonder geldige apk-keuring de weg op mag als je naar de garage gaat. Mijn auto moet binnenkort gekeurd worden en ik moet hiervoor nog een afspraak maken.

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *