Voor- en nadelen van een beugelslot voor je motor

Een beugelslot voor motor of fiets is extra veilig voor het beveiligen van je motor. De sloten zijn doorgaans opgebouwd uit twee delen. Een deel dat bestaat uit de beugel in de vorm van een U en een deel dat bestaat uit een slot met cilinder. Zoals alle sloten kleeft er ook aan de beugelslot voor- en nadelen. Dit is afhankelijk van de kwaliteit, merk en type beugelslot, maar ook met het vervoeren en meenemen van het slot. In dit artikel de voor- en nadelen van een beugelslot uitgelicht.

De voordelen van een beugelslot

Ten eerste is een beugelslot makkelijk in gebruik. Je draait de sleutel om de beugel los te krijgen en bevestigt daarna de beugel door het frame en wiel. Of als het mogelijk is aan een object vast zetten. Daarnaast is een beugelslot makkelijk te vervoeren in bijvoorbeeld een fietstas. Een ander voordeel is dat beugelsloten moeilijk te kraken zijn. Mits je kiest voor kwaliteit en het beugelslot een ART keurmerk heeft. Wil je zo’n soort beugelslot openbreken? Dan moet er een slijptol aan te pas komen. Beugelsloten met een ART keurmerk zijn geschikt om er een diefstalverzekering mee af te sluiten. Voor motoren geldt hierbij een ART 4 keurmerk.

De nadelen van een beugelslot

Een nadeel van een slechte kwaliteit beugelslot is dat het blok makkelijk kan afbreken en daarbij dat de motor of fiets eenvoudig kan worden gestolen. Ander nadeel is dat de lengte van een beugelslot niet ideaal is. Het wordt moeilijk om de motor of fiets ergens aan vast te zetten. Tot slot is een nadeel van een beugelslot zonder ART keurmerk dat de motor of fiets niet verzekerd is voor diefstal. Aan te raden is dan ook altijd voor een beugelslot met ART keurmerk te kiezen.

Denk goed na over het aanschaffen van een beugelslot

Weeg goed de voor- en nadelen van een beugelslot voor je motor, fiets of andere voertuigen af. Goedkope beugelsloten zijn makkelijk open te breken en je bent er niet voor verzekerd. Geef dan wat meer geld uit voor een kwalitatief goede beugelslot zodat je diefstal zo veel mogelijk beperkt. Op Boonstra Parts vind je een ruim aanbod met stevige motorfiets sloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *