Auto kopen of verkopen bij de autodealer

Een nieuwe auto kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Ook je oude auto verkopen is niet een dagelijkse bezigheid. Er komt dan ook heel wat bij kijken. Waar kun je het beste een auto kopen of verkopen? En waar moet je op letten als je jouw auto wilt verkopen of juiste en nieuwe aan wilt schaffen? Allemaal vragen die bij je opkomen wanneer je hieraan denkt. In dit artikel worden veel zaken duidelijk, zodat jij met een gerust hart een nieuwe auto kunt kopen en je oude auto kunt verkopen.

Waar kun je het beste een auto kopen 

Nieuwe auto’s komen veel voorbij op het internet. Het is dan ook belangrijk vooraf goed te bedenken aan welke eisen jouw nieuwe auto allemaal moet voldoen. Dat maakt het zoeken een stuk eenvoudiger. Een goede auto gevonden? Kijk dan ook even naar de aanbieder. Je kunt jouw nieuwe auto kopen bij een particuliere aanbieder. De prijs ligt dan vaak wel wat lager, maar je hebt geen garantie. Ook eventuele verborgen gebreken zijn niet direct zichtbaar. Om zekerheid te hebben, is het vaak verstandiger je auto te kopen bij een autobedrijf. Zeker als het bedrijf is aangesloten bij BOVAG, heb je meer zekerheid met betrekking tot service en garantie. Daarnaast heeft een autobedrijf vaak meerdere auto’s te koop, zodat je ook eens de auto’s kunt vergelijken met elkaar. Een testrit is vaak ook mogelijk en zeker aan te raden.

Je eigen auto verkopen

Hetzelfde geldt als je je eigen auto verkopen wilt. Je kunt deze online als particulier aanbieden. Het nadeel hiervan is dat je er dan wel vaak veel werk van hebt. Je dient de verkoop en promotie te regelen, maar ook het bijbehorende papierwerk dient in orde gemaakt te worden. Je kunt er ook voor kiezen je auto in te ruilen bij bijvoorbeeld de autodealer in Emmen. Dit BOVAG autobedrijf maakt al het papierwerk in orde en jij kunt je nieuwe auto vaak tegen een mooie prijs kopen. 

Nog enkele tips

Voordat je jouw eigen auto gaat verkopen, is het belangrijk dat je deze zo goed mogelijk presenteert. Dat betekent een goede wasbeurt van tevoren. Door zowel de binnen- als buitenkant van de auto goed schoon te maken, is jouw auto helemaal verkoopklaar. Daarnaast is een auto die recent APK gekeurd is, een stuk aantrekkelijker voor een koper. Deze kosten hoeft hij namelijk niet meer te maken voor een jaar. 

Ook voor het kopen van een nieuwe auto hebben we nog enkele tips. Zo is het verstandig om, wanneer je zelf niet veel verstand van auto’s hebt, iemand mee te nemen die met een kritische blik naar de auto kijkt. Zo ook onder de motorkap en de onderkant van de auto. Vergeet daarnaast niet te vragen om een proefrit, zo weet je direct hoe de auto rijdt.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *